Predikherenrei 23 | 8000 Brugge
+32 476 776 147
NL
EN
Wat maakt B&B Walvisch zo bijzonder?

Van herberg tot comfortabele stadswoning

Kiest u voor een overnachting bij B&B Walvisch, dan kiest u voor een gezellig verblijf in een warme en authentieke woning. De B&B is gelegen in het rustige gedeelte van het centrum van Brugge binnen de middeleeuwse stadsomwalling.

Het huis geeft uit op de coupure en jachthaven, en heeft op de achterzijde een grote ommuurde stadstuin, waarvan één van de muren wellicht een overblijfsel is van het verdwenen klooster Magerzo.

De woning was in oorsprong een herberg uit 1906, gekend onder de naam ‘De Walvisch’. Een ingemetseld stenen reliëf van een walvis in de trapgevel is nog zichtbaar boven de toegang. De woning werd recent grondig gerenoveerd; alle kamers zijn ruim, mooi verlicht, en voorzien van een gezellige inrichting met alle comfort en isolatie.

B&B Walvisch verwent zijn gasten

Als gast bent u van harte welkom in de gezellige leefruimte met open haard, ruime gezamenlijke ontbijtruimte en tuin. Reken alvast bij aankomst op een warme ontvangst met een drankje en hapje in de leefruimte of op het tuinterras indien het weer het toelaat.

’s Morgens wordt u verwend met een gevarieerd en gezond ontbijt. Dit omvat huisbereide producten en bestaat uit verschillende broodsoorten met beleg naar keuze, vers fruitsap, yoghurt en vers gemaakte koffie of thee.

B&B Walvisch kiest voor een persoonlijke bediening en sfeer, en heeft zijn televisies vervangen door een uitgebreide huisbibliotheek waar het u vrij staat om tijdens uw verblijf boeken in te zien bij een aperitief in de living of te ontlenen. Onze ruimtes zijn bovendien voorzien van snelle wifi.

Rustig en centraal gelegen

B&B Walvisch ligt nabij het historische centrum van Brugge; een ideale ligging om de stad te voet te verkennen. Zoekt u een rustig verblijf maar toch dicht bij het centrum? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Plant u een stadsbezoek? B&B Walvisch heeft reeds twee stadswandelingen langsheen de bekendste bezienswaardigheden van Brugge voor u uitgestippeld. Aarzel niet om ons om informatie te vragen. Wij staan steeds klaar om u te helpen en zijn ook op de hoogte van wat er in de onmiddellijke buurt te beleven valt.

Langs de nabije coupure en jachthaven loopt een fietsroute die u vlot rondom en in de stad brengt. Wenst u een stadsfiets te huren? Zin in een boottochtje op de romantische Brugse reien of een ontdekkingstocht van alle bekende historische monumenten in een paardenkoets? Leg uw plannen aan ons voor. We helpen u graag verder.